Известие

Collapse
No announcement yet.

SIDE LIGHT FAILURE

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• SIDE LIGHT FAILURE

Преди няколко дни ми се появи проблем right side light failure , left sidelight failure , а те си светят съвсем нормално ( габаритите са диодни ) след това изчезна проблема за няколко часа. На следващия ден се появи и трети проблем number plate light failure ( също са диодни ) .
    Някой да има решение на проблема ? Благодаря предварително

Първоначално публикувано от santotrafficante Покажи съобщение
    Преди няколко дни ми се появи проблем right side light failure , left sidelight failure , а те си светят съвсем нормално ( габаритите са диодни ) след това изчезна проблема за няколко часа. На следващия ден се появи и трети проблем number plate light failure ( също са диодни ) .
    Някой да има решение на проблема ? Благодаря предварително
    Съпротивления !
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
      Съпротивления !
      Благодаря ти за отговора но не разбирам как трябва да постъпя. Да сменям всички крушки с такива с по-ниско съпротивление ли ? И къде е означено коя с какво съпротивление трябва да бъде ?

Comment

Колегата tonov го е обяснил тук:
        http://clubalfaromeo.com/forum/showp...19&postcount=4
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Здравейте,
          днес ми мина през ума една идея. Тези резистори да се монтират на платката за следене.
          Та ще ми е интересно някой ако пусне на кои пинове излизат габаритите. Управлението май беше в оборотомера.
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
            Здравейте,
            днес ми мина през ума една идея. Тези резистори да се монтират на платката за следене.
            Та ще ми е интересно някой ако пусне на кои пинове излизат габаритите. Управлението май беше в оборотомера.
            Резисторите са големички и греят, така че според мен не е много добра идея да се слагат в близост до таблото.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
              Здравейте,
              На 20 пиновата букса на оборотомера:

пин 2 - преден ляв
              пин 20 - преден десен
              пин 9 - заден ляв
              пин 1 - заден десен
              пин 11 - номер ляво
              пин 12 - номер дясно

Но и аз мисля като Тонов, че не е добра идеята да се поместват съпротивленията в оборотомера.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

А да се промени прага на чувствителност на "клюкарката" ?
                Предполагам става чрез промяна на няколко резистора.
                Схема някой да е виждал в нета?
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Това би било добро решение. Възможно да не стане само с промяна на съпротивления. Схема не съм срещал.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Не става, няма външни резистори. Схемата си е с вградена мерачка на тока.

Това са нещо като електронни релета със защита по ток и изход за диагностика.
                    Attached Files
                    Last edited by tonov; d.m.y г., 19:38.

Comment

Като гледам не могат и да им се променят праговете при които възприемат изходната си верига като неизправна.
                      Ако трябва да се съгласуват LED източниците с клюкарката, трябва да се прави отделна схема, която да следи изходите си и то в импулсен режим а да се ползват само диагностичните входове към клюкарката.
                      Вариантът със съпротивленията не води до правилното диагностициране на LED източниците.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Като гледам не могат и да им се променят праговете при които възприемат изходната си верига като неизправна.
                        Ако трябва да се съгласуват LED източниците с клюкарката, трябва да се прави отделна схема, която да следи изходите си и то в импулсен режим а да се ползват само диагностичните входове към клюкарката.
                        Вариантът със съпротивленията не води до правилното диагностициране на LED източниците.
                        Да, ако сложиш какви да е резистори, колкото да не свети чека. Ако резисторите се подберат с такава стойност, че токът да е малко над долно прагово ниво, чекът хваща неизправност и при ЛЕД-крушките. При мен работеше.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                          Да, ако сложиш какви да е резистори, колкото да не свети чека. Ако резисторите се подберат с такава стойност, че токът да е малко над долно прагово ниво, чекът хваща неизправност и при ЛЕД-крушките. При мен работеше.
                          Това зависи и от мощността на led крушките. Ако са с много ниска мощност, ще е много трудно да се подберат съпротивления с които системата да работи коректно.
                          При твоята постановка, пробвал ли си дали чекът хваща неизправност само ако откачиш led крушката, без да я палиш?
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:22.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Така е. Затова по-добре, по-мощни ЛЕД крушки

Comment

Добре де , а в нашия случай кое се води диагностичния пин?

Щото аз като гледам те го описват като логично ниво.
                              Има си даже таблица на истинност.

Идеята ми е , че ако следи ттл нива , може да се направи симулираща платка , например с тригери и от там да се измисли как да се следят диодите. Като веднага ми хрумва и още една идея.

Взимаме един процесор , и следим тока който се консумира от диодите. Ако изчезне въпросната консумация , се подава сигнал към диагностичния пин на оригиналната електроника ..... нещо такова

Колко крака се използват общо?
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                              Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                              Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Working...
                              X